Як вибрати стабілізатор напруги для дому: українцям дали поради

Перед тим, як купувати стабілізатор, потрібно проконсультуватися з фахівцем.
Як вибрати стабілізатор напруги для дому: українцям дали поради
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В умовах частих відключень світла актуальним стало питання збереження домашніх побутових приладів, оскільки нестабільна напруга в мережі може вивести їх із ладу. Щоб захистити техніку від перепадів електроенергії, можна скористатися спеціальним стабілізатором.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Читайте також:

"Цей прилад тримає вихідну напругу під постійним контролем та при необхідності регулює її до оптимальних значень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для будинку чи квартири підійде однофазна модель стабілізатора. Найдешевший варіант - релейні. Вони найпростіші за конструкцією та способом використання, призначені зазвичай для дрібної техніки. Проте вони мають обмежений термін служби.

Сервопривідні стабілізатори мають більший діапазон вирівнювання напруги порівняно з попередніми та можуть впоратися з великим навантаженням. Але якщо перепади трапляються часто, їхньої дії може бути недостатньо. Причому такий прилад потребує регулярного технічного обслуговування.

Читайте також:

Як розповіли в міністерстві, електронні стабілізатори надійні та сучасні. Вони можуть упоратися з будь-якими перепадами, навіть постійними. Відрізняються тихою роботою на відміну попередніх типів. Водночас вони дорого коштують, проте термін служби досить тривалий - до 13 років.

"Перш ніж купувати стабілізатор, проконсультуйтеся з фахівцем. Це потрібно для того, щоб точно розрахувати потужність та не помилитися з важливими технічними деталями", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, як зберегти електроприлади при вимкненні світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK