Заволодів 340 тис грн донатів для ЗСУ: у Києві викрили блогера

Блогер дізнався про вразливість ПЗ сайту для збору коштів для ЗСУ та вирішив скористатися цим у власних інтересах.
Заволодів 340 тис грн донатів для ЗСУ: у Києві викрили блогера
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Мешканцю Києва повідомили про підозру за фактом шахрайського заволодіння коштами, зібраними для потреб Збройних сил України. Про це повідомляють у Київській міській прокуратурі.

Читайте також:

Слідством встановлено, що підозрюваний мав особистий акаунт для ведення прямих ефірів на популярному сайті, створеному для збору коштів для ЗСУ. Блогер дізнався про вразливість програмного забезпечення цього сайту та вирішив скористатися цим у власних інтересах.

Як розповіли в прокуратурі, отримавши несанкціонований доступ до віртуального гаманця сайту, чоловік почав систематично виводити кошти, зібрані громадянами з усього світу на потреби української армії, на власний рахунок. Так зловмисник заволодів 340 тис. грн донатів.

Читайте також:

Під час обшуку за місцем проживання шахрая правоохоронці вилучили носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність, та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Раніше ми писали, що в Київській області прикордонники викрили шахраїв, які привласнювали кошти, збираючи їх як благодійні пожертви на ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK