Найбільша логістична операція: Україна отримала від Литви потужний автотрансформатор

Переданий автотрансформатор може забезпечити живленням до 200 тисяч домогосподарств.
Найбільша логістична операція: Україна отримала від Литви потужний автотрансформатор
Литва передала Україні потужний автотрансформатор / mev.gov.ua

Україна отримала від Литовської Республіки потужний силовий автотрансформатор, який буде встановлено на високовольтній підстанції системи передачі електроенергії. Обладнання передано в рамках співпраці та допомоги у відбудові енергосистеми нашої країни. Про це повідомили в Міненерго.

Як розповіли в міністерстві, він трансформує напругу з магістрального до розподільного рівня та може забезпечити живленням до 200 тисяч домогосподарств. 

Литва передала Україні потужний автотрансформатор
Литва передала Україні потужний автотрансформатор / mev.gov.ua

Зазначається, що необхідність трансформатора такої потужності міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом, який оперативно відреагував на запит, після чого Литва передала Україні потрібне обладнання. 

Читайте також:

"Транспортування цього автотрансформатора до України стало найбільшою логістичною операцією, яка коли-небудь координувалася Механізмом цивільного захисту ЄС", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що з липня 2022 року в Україну від німецьких партнерів надійшли 43 вантажі гуманітарної допомоги для потреб енергетики. Це близько 334 тонни обладнання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK