Дефіциту в енергосистемі немає 18 днів, але складна ситуація в прифронтових областях - "Укренерго"

За 4,5 місяці 255 ворожих ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі.
Дефіциту в енергосистемі немає 18 днів, але складна ситуація в прифронтових областях - "Укренерго"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У середу, 1 березня, дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній уже 18 днів і наразі не прогнозується. Потреба в електриці повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Читайте також:

За даними Генеральної прокуратури, за 4,5 місяці 255 ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі. З них 214 - по об'єктах високовольтної мережі "Укренерго".

Зазначається, що працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Відновлено роботу ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, сезонно продовжує зростати генерація з відновлюваних джерел енергії.

Читайте також:

У компанії розповіли, що ліміти споживання до областей не доводилися. Мережевих обмежень у мережах "Укренерго", що спричиняють необхідність обмеження споживачів у областях, наразі немає.

На Одещині проводяться необхідні заходи для підвищення надійності живлення Одеси та району.

Проте складна ситуація в прифронтових областях. Унаслідок обстрілів росіян є пошкодження в магістральних мережах на Дніпропетровщині, а також у мережах операторів систем розподілу в Донецькій та Херсонській областях. Відновлення здійснюються за умов безпекової ситуації для ремонтних бригад.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що Україна отримала від Литовської Республіки потужний силовий автотрансформатор, який встановлять на високовольтній підстанції системи передачі електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK