НБУ уточнив низку валютних обмежень

Нацбанк уточнив низку валютних обмежень із метою, зокрема, забезпечення безперебійної діяльності волонтерського руху України.
НБУ уточнив низку валютних обмежень
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк актуалізував низку валютних обмежень із метою, зокрема, забезпечення безперебійної діяльності волонтерського руху України та надання можливості громадянам підтримати постраждалих людей від землетрусів у Туреччині. Про це повідомила пресслужба регулятора.

З 1 січня 2023 року набрав чинності новий Закон "Про митний тариф України", яким, зокрема, виокремлено новий код для безпілотних літальних апаратів (БПЛА). 

Читайте також:

"Ураховуючи це, НБУ додав новий код БПЛА до переліку кодів товарів оборонного призначення, які мають змогу купувати волонтери - фізичні особи за кордоном для сприяння підтримання обороноздатності України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до відповідного переліку також раніше було включено тепловізори, рації, бронежилети, каски, шоломи, військову та тактичну форму, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги.

Читайте також:

У НБУ нагадали, що з 6 серпня 2022 року фізичні особи-волонтери мають змогу без обмежень розраховуватися гривневими платіжними картками за товари з визначеного Нацбанком переліку, придбані за кордоном, а фізичні особи, які фактично займаються волонтерською діяльністю, ще з 4 квітня 2022 року можуть купувати валюту та переказувати її за кордон для придбання відповідних товарів із метою сприяння підвищенню обороноздатності України (у межах щомісячного ліміту 400 тис. грн в еквіваленті).

Крім того, Національний банк надав можливість перераховувати іноземну валюту фонду, створеному Посольством Турецької Республіки в Україні для підтримки постраждалих від землетрусів у Туреччині.

Раніше ми писали, що з 5 жовтня 2022 року Національний банк України повернув заборону на Р2Р-перекази з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK