Україна посилить захист підстанцій та електростанцій - Шмигаль

В Україні планують реалізувати ефективні заходи, які убезпечать розподільчі підстанції від ворожих атак.
Україна посилить захист підстанцій та електростанцій - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Україна посилить захист систем розподілу електроенергії та обёєктів генерації за рахунок укриттів та засобів протиповітряної і протиракетної оборони. Відповідні проєкти вже розроблені. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції, присвяченій підсумкам трирічної роботи уряду.

"Росіяни завдавали удари як по розподільчих станціях, так і по підприємствах генерації електроенергії. Значна частина з них зазнала руйнувань. Тому плануємо реалізувати ефективні заходи, які убезпечать розподільчі підстанції від ворожих дронових та ракетних атак. Відповідні проєкти вже розроблені та незабаром будуть реалізовані. Будемо це робити протягом року, готуючись до наступного опалювального сезону", - наголосив він.

Читайте також:

За словами очільника уряду, подбають і про безпеку електростанцій.

"На них уже є системи протиповітряної та протиракетної оборони. Це дало змогу цієї зими захистити їх від російських терористів", - додав прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що Міненерго розробило онлайн-платформу отримання, узгодження та розподілу гуманітарної допомоги для енергосектору.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK