Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зон бойових дій

Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення ОВА.
Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зон бойових дій
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що таке рішення було ініційоване та розроблене Координаційним штабом із питань проведення обов’язкової евакуації населення. Питання захисту життя дітей та їхньої негайної евакуації з особливо небезпечних територій взяла під особистий контроль віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук. 

Читайте також:

Відтепер підставою для проведення обов'язкової евакуації є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом із питань проведення обов'язкової евакуації населення. 

Обов'язкова евакуація в примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника. 

Читайте також:

"Обов'язок держави - оберігати життя й здоров'я дитини. Ухвалене сьогодні рішення має спонукати батьків більш зважено підходити до питання евакуації їхніх дітей. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава", - прокоментувала Верещук.

Наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут.

Нагадаємо, українцям розповіли, як безкоштовно эвакуюватися з небезпечних регіонів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK