Намагалися ввезти в Україну викрадені 37 млн грн: СБУ викрила ділків

Зловмисники намагалися завезти готівку в Чернівецьку область під виглядом туристів на рейсовому автобусі.
Намагалися ввезти в Україну викрадені 37 млн грн: СБУ викрила ділків
СБУ викрила ділків, які у валізах намагалися завезти в Україну готівку / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала транснаціональний канал незаконного ввезення в Україну грошей, викрадених на тимчасово окупованій території нашої держави. Викрили п'ятьох учасників схеми, у яких вилучили майже 37 млн у гривневому еквіваленті. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зазначається, що ділки намагалися приховано провезти гроші до Чернівецької області через пункт пропуску "Порубне". При цьому частину готівки заховали у валізи, а частину примотали собі до тіла.

Зловмисники намагалися завезти готівку в Чернівецьку область під виглядом туристів на рейсовому автобусі.

За попередньою інформацією, ці гроші були викрадені з тимчасово окупованих територій України. Надалі здобуті злочинним шляхом кошти вивозили до однієї з країн Близького Сходу, а потім через європейські країни до митного кордону нашої держави.

Читайте також:

"За матеріалами СБУ на вилучені кошти накладено арешт. Вивчається версія, що незаконно ввезені гроші могли призначатися для фінансування російської агентури в Україні", - йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці відстежують усі маршрути нелегального каналу та причетних до цього осіб. Частину коштів, які були вилучені в "транзитній" країні ЄС раніше, зараз заблоковано. Вирішується питання щодо їхнього стягнення на користь України.

Нагадаємо, прикордонники Ізмаїльського загону в поромному пункті пропуску "Орлівка" виявили пасажира, який хотів приховати від контролю значну суму коштів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK