Видурювали гроші в іноземців: Нацполіція затримала організаторів міжнародної шахрайської схеми

До організації незаконної схеми причетні громадяни України.
Видурювали гроші в іноземців: Нацполіція затримала організаторів міжнародної шахрайської схеми
Затримано організаторів міжнародної шахрайської схеми / npu.gov.ua

Національна поліція України спільно з латвійськими колегами викрила організаторів міжнародної шахрайської схеми з місячним оборотом 5 млн грн. Про це розповіли в Нацполіції.

Так, фігуранти на території Дніпропетровської області налагодили розгалужену мережу шахрайських "сall-центрів" для видурювання коштів у громадян, у тому числі в іноземців. 

Читайте також:

"До її організації причетний мешканець Дніпра - довірена особа "вора в законі" на прізвисько "Лаша Сван". Його надійними "помічниками" були двоє мешканців Дніпра. Вони та ще сім учасників злочинної групи налагодили роботу розгалуженої мережі шахрайських "сall-центрів" на території м. Кам'янське, штат яких налічував понад 60 осіб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кожному учаснику була відведена своя роль в оборудці: контроль за роботою "сall-центрів", підбір кадрів, координація співробітників, легалізація коштів тощо. Операторів ретельно відбирали, інструктували та надавали "клієнтські бази", які за попередніми даними скуповували в DarkNet.

Читайте також:

Як розповіли в поліції, працівники "сall-центрів" дзвонили громадянам від імені співробітників служби безпеки іноземних банків чи поліції. Під приводом фіксування шахрайських дій, які нібито відбуваються з їхніми картковими рахунками, вони випитували конфіденційну інформацію громадян. Надалі переводили кошти через "дропів" на карткові рахунки афілійованим особам.

"Ще одним способом виведення коштів у готівку було придбання за кордоном різноманітної техніки, яку реалізовували через магазин електроніки в Дніпрі. За попередніми даними, місячний оборот від оборудки становив 5 млн грн", - додали у відомстві.

Повідомляється, що більшість потерпілих від злочинної схеми - це громадяни Латвії. Проте на "гачок" шахраїв потрапили також громадяни Польщі, Чехії, Литви та Словаччини. 

Читайте також:

15 березня правоохоронці затримали трьох організаторів та сімох активних учасників злочинної групи. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів та в офісних приміщеннях "сall-центрів" вилучили готівку, чорнові записи, комп'ютерну техніку, зброю, авто та інші речі, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів справи. Загальна сума вилученого сягає 12 млн грн.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 28, ч. 1 і 2 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації) та ч. 4 ст. 28, ч. 3 і 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Раніше ми писали, що СБУ ліквідувала шахрайську схему в Одеській області. Затримано ділка, який виманював гроші в родичів українських воїнів, які загинули під час повномасштабного вторгнення РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK