Оформляли кредити на зниклих безвісти та полонених військових: в Україні викрили шахраїв

Для реалізації злочинної схеми зловмисники здійснювали перевипуск SIM-карт та отримували доступ до онлайн-банкінгу.
Оформляли кредити на зниклих безвісти та полонених військових: в Україні викрили шахраїв
Ілюстративне фото / Открытые источники

В Україні кіберполіція викрила злочинну групу, яка оформлювала кредити на зниклих безвісти й полонених військовослужбовців. Загальна сума збитків становить понад 2 млн грн. Про це повідомили в Нацполіції.

Читайте також:

Встановлено, що троє осіб отримували дані про мобільні номери військовослужбовців, з якими втратили зв'язок рідні, або тих, хто наразі перебуває в полоні. 

"Зловмисники здійснювали перевипуск SIM-карт і перевіряли, чи є перевипущені номери фінансовими. Далі отримували доступ до онлайн-банкінгу. З рахунків захисників перераховували залишок грошей, а також випускали кредитні карти й привласнювали суми позики", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За попередніми даними, угрупованню вдалося отримати доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців, які знаходяться в полоні або зникли безвісти. Загальна сума збитків становить понад 2 млн грн.

Під час обшуку в оселях фігурантів правоохоронці вилучили банківські картки, SIM-карти, мобільні телефони, які використовувалися в протиправній діяльності. Також поліцейські виявили гранати, які направили на експертизу.

Організатору злочинної групи повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали, що кіберфахівці Служби безпеки України викрили злочинну організацію, яка займалася виманюванням грошей із українських бізнесменів. Шахраї представлялися чиновниками місцевої влади та просили в підприємців "допомоги для ЗСУ".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK