НБУ скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи LEO: у чому причина

LEO була зареєстрована в січні 2017 року як внутрішньодержавна, а у квітні 2019 року набула статусу міжнародної платіжної системи.
НБУ скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи LEO: у чому причина
Будівля НБУ / depositphotos.com

Національний банк України скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи LEO та виключив інформацію про неї з Реєстру платіжної інфраструктури. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Як пояснили в НБУ, таке рішення було ухвалене 20 березня 2023 року у зв'язку з застосуванням персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до ТОВ "ФК ЛЕО", що є оператором цієї платіжної системи.

"Відповідно міжнародна платіжна система LEO повинна припинити надання послуг та завершити взаєморозрахунки за здійсненими в системі переказами згідно з правилами платіжної системи та відповідними договорами.", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Через скасування реєстрації міжнародної платіжної системи LEO Нацбанк також скасовує реєстрацію 21 її учасника, серед яких один банк-резидент (АТ "Скай Банк"), дві небанківські установи-нерезиденти: ТОВ "Феніге" (Польща) та Дзінг Файненс ЛТД (Велика Британія) ), а також 18 небанківських фінансових установ: ТОВ "ФК "Система", ТОВ "Бізнес Рітейл Груп", ТОВ "ФК "Абекор", ТОВ "ФК Магнат", ТОВ "ФК "Октава Фінанс", ТОВ "ФК "Фенікс" , ТОВ "ФК "Фінекспрес", ТОВ "Даймонд Пей", ТОВ "Свіфт Гарант", ТОВ "Пейселл", ТОВ "ФК "Артуа", ТОВ "Фінтеко", ТОВ "ФК "Ево", ТОВ "ФК "№ 1 ", ТОВ "ФК "Сан-Райз Фінанс", ТОВ "ФК "Контрактовий Дім", ТОВ "ФК МБК", ТОВ "ФК "Бі.Мані".

Зазначається, що платіжна система LEO була зареєстрована Нацбанком у січні 2017 року як внутрішньодержавна, а у квітні 2019 року вона набула статусу міжнародної платіжної системи.

Раніше ми писали, що Національний банк визначив список важливих об'єктів платіжної інфраструктури в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK