Багатомільйонна схема розкрадання коштів: підозрюється посадовець "Полтавагазвидобування"

Посадовець підозрюється в заволодінні майном та службовому підробленні.
Багатомільйонна схема розкрадання коштів: підозрюється посадовець "Полтавагазвидобування"
ДБР заблокувало багатомільйонну схему розкрадання коштів у газовій галузі / dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру головному геологу газопромислового управління "Полтавагазвидобування", що входить до АТ "Укргазвидобування". Посадовець разом зі спільниками вкрав 4,6 млн грн підприємства та "відмив" їх через конвертаційний центр. Про це розповіли в ДБР.

Як розповіли у відомстві, посадовці газопромислового управління разом зі спільниками штучно завищували очікувану вартість газогідродинамічних досліджень. Вони організовували проведення тендерів у неконкурентний спосіб та фальсифікували перемогу в торгах спеціально визначених суб'єктів господарювання.

Читайте також:

"Фактичне виконання цих досліджень забезпечувалося силами держпідприємства за ціною, що була в рази меншою, ніж визначена за результатами тендеру", - йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці проводять 14 обшуків у Полтавській області за місцем роботи та проживання осіб, які, ймовірно, причетні до розкрадання коштів газопромислового управління "Полтавагазвидобування", виділених на проведення досліджень.

Читайте також:

Посадовець підозрюється в заволодінні майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Передбачене статтею покарання - позбавлення волі до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади.

Раніше ми писали, що Служба безпеки спільно з Бюро економічної безпеки викрила злочинну схему розкрадання коштів на експорті українського зерна.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK