Налагодив систему "відкатів" за ввезення в Україну готівки: СБУ затримала чиновника Одеської митниці

З початку 2022 року це вже четверта корупційна схема, яку Служба безпеки ліквідувала на Одеській митниці.
Налагодив систему "відкатів" за ввезення в Україну готівки: СБУ затримала чиновника Одеської митниці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На Одеській митниці ліквідували злочинний механізм одержання грошей за ввезення до України незадекларованої готівки. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"До організації "схеми" причетний старший державний інспектор митного посту "Білгород-Дністровський". Він вимагав "відкати" до 3% від загальної суми валюти, яку без декларування завозили на митну територію України", - йдеться в повідомленні.

Зафіксовано, що за його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті. За хабар чиновник обіцяв ділкам безперешкодний валютний "трафік", не вдаючись у походження готівкових коштів.

Читайте також:

Зазначається, що співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за "пропуск" партії незадекларованих грошей.

Наразі посадовцю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряється причетність до цього інших працівників митниці.

Читайте також:

У відомстві нагадали, що з початку 2022 року це вже четверта корупційна схема, яку Служба безпеки ліквідувала на Одеській митниці.

Раніше ми писали, що на Львівській митниці викрили схему тотальних поборів із підприємців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK