Енергосистема України поступово відновлюється після російських атак - Міненерго

З 10 жовтня 2022 року й протягом наступних 6 місяців РФ здійснила 33 масовані атаки по об'єктах енергетичної інфраструктури.
Енергосистема України поступово відновлюється після російських атак - Міненерго
Міністр енергетики України Герман Галущенко / mev.gov.ua

Енергетики зараз активно відновлюють енергосистему України та той запас міцності, який був у ній до обстрілу. Тривають ремонти та відновлення як магістральних підстанцій, якими управляє "Укренерго", так і генеруючих потужностей електростанцій. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

За його словами, уже триває активна робота з підготовки до наступного опалювального сезону. Усі енергетики працюють над відновленням того, що ворог пошкодив та знищив. Працює відповідний штаб.

Зазначається, що з 10 жовтня 2022 року й протягом наступних 6 місяців РФ здійснила 33 масовані атаки по об'єктах енергетичної інфраструктури, було зафіксовано близько 270 влучань.

Читайте також:

Унаслідок були вражені 24 об'єкти генерації (теплові електростанції, теплоелектроцентралі, гідро- та гідроакумулюючі станції), близько половини підстанцій системи передачі, магістральні мережі.

Міністр додав, що 23 листопада 2022 року внаслідок масованого обстрілу стався блекаут енергосистеми, 13,5 млн споживачів було знеструмлено.

Читайте також:

Станом на кінець осінньо-зимового періоду енергосистема внаслідок руйнувань та окупації тимчасово втратила 44% атомної генерації, 78% потужностей ТЕС,  66% блочних ТЕЦ, 12% ГЕС, 75% вітрової генерації, більше 20% сонячної.

За оцінками Світового банку, збитки, завдані інфраструктурі електроенергетики, газу та системи опалення, а також видобутку вугілля в Україні, становлять близько 11 млрд доларів США.

Раніше ми писали, що Україна пройшла опалювальний сезон 2022/2023 без закупівлі імпортного вугілля, повністю забезпечивши потреби теплової генерації вугіллям власного видобутку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK