Україна планує експортувати до Європи більше електроенергії, ніж 2022 року - Міненерго

Наразі планується збільшення перетинів між Україною та Польщею, що дозволить наростити обсяги експорту.
Україна планує експортувати до Європи більше електроенергії, ніж 2022 року - Міненерго
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Україна планує експортувати до Європи більші обсяги електроенергії, ніж торік. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"Ми відновили експорт... І зараз ми сподіваємся вийти на ті обсяги експорту, які були минулого року. Ми плануємо і будемо вести перемовини і щодо їх збільшення, тому що сьогодні резерв у системі дозволяє це зробити", - сказав він.

Галущенко також зазначив, що наразі планується збільшення перетинів між Україною та Польщею, що дозволить наростити обсяги експорту.

Читайте також:

Міністр підкреслив, що ключовим завданням є забезпечення внутрішніх українських потреб в електроенергії. У разі зміни ситуації експорт може бути зупинений.

Він додав, що прибутки від експорту електроенергії дозволять залучити додаткові фінансові ресурси для відновлення енергетичних об'єктів, які були зруйновані або пошкоджені внаслідок російських атак.

Читайте також:

"На жаль, ми не бачимо можливості повністю закрити за рахунок експорту відповідні фінансові потреби для відновлення енергосистеми до наступного опалювального сезону. Тут є ціла низка інших рішень, які зараз обговорюються. Але, безумовно, можливість отримання коштів від експорту дасть можливість фінансово підживлювати наші генерації і компанії для того, щоб мати ресурс", - повідомив міністр.

Раніше ми писали, що НАЕК "Енергоатом" готується до запуску повітряної лінії, яка через Польщу з'єднає українську та європейську енергосистеми.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK