Що чекає на українців, якщо вчасно не сплачувати за електроенергію в умовах війни

На період воєнного стану в Україні заборонено відключення за несплату комунальних послуг, проте це не означає списання боргів.
Що чекає на українців, якщо вчасно не сплачувати за електроенергію в умовах війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на те, що ситуація з електропостачанням в Україні стабілізувалася та відключення не застосовуються, рівень оплати населення за спожиту електроенергію залишається низьким. У Yasno розповіли, що буде, якщо платіжна дисципліна не покращиться.

Читайте також:

Більшість важливих енергооб'єктів країни пошкоджено через російські обстріли. Для відновлення енергетичної інфраструктури потрібні багато часу й значний фінансовий ресурс, який частково покривається за рахунок західних партнерів.

"Але без стабільного надходження коштів усередині країни можливості оперативно поповнювати запаси обладнання будуть обмежені. Зниження рівня оплат хоча б на 1% - це нестача сотень мільйонів гривень для проведення ремонтних робіт. Якщо вони не будуть продовжуватись, існує велика ймовірність аварійних ситуацій та знеструмлення житлових кварталів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що на період воєнного стану в Україні заборонено відключення за несплату комунальних послуг. Проте це означає списання боргів, після війни їх доведеться сплатити. Але до того часу в неплатників накопичиться значна сума боргу, і потрібно буде відразу розрахуватися за тривалий період споживання.

"Після війни постачальники знову отримають право відключати неплатників. У такому разі боржникам доведеться не лише повністю сплатити всі рахунки, а й послуги відключення та повторного підключення", - додали в Yasno.

Читайте також:

Крім того, своєчасна оплата за електроенергію та інші комунальні послуги є обов'язковою умовою отримання житлової субсидії. Органи соцзахисту можуть відмовити в наданні субсидії за наявності заборгованості за понад три місяці на суму більше 680 грн (40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). 

Раніше ми писали, як відбувається нарахування за спожиту електроенергію, якщо вчасно не передавати показання лічильника.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK