Енергоспівтовариство допоможе енергетичному сектору України - Шмигаль

Йдеться про підтримку пріоритетних проєктів будівництва та реконструкції енергетичної інфраструктури України.
Енергоспівтовариство допоможе енергетичному сектору України - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

У середу, 15 березня, було укладено Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та Секретаріатом Енергетичного співтовариства про співпрацю з відбудови енергетичного сектору України. Документ підписали під час зустрічі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з делегацією Секретаріату Енергетичного співтовариства на чолі з директором Артуром Лорковським.

Читайте також:

Про це повідомила пресслужба урядового порталу.

Зазначається, що Меморандум передбачає підтримку пріоритетних проєктів будівництва та реконструкції енергетичної інфраструктури України, а також підтримку відновлення об'єктів альтернативної енергетики. 

Крім того, сторони співпрацюватимуть у напрямку підготовки судових позовів проти Росії для стягнення компенсації за завдані збитки енергетичній інфраструктурі.

Читайте також:

Під час зустрічі також обговорили кроки для подальшої синхронізації енергосистем України та ЄС і збільшення спроможності експорту-імпорту електроенергії.

"У перші дні повномасштабного вторгнення Росії Україна приєдналася до європейської енергомережі ENTSO-E, що дало нам вагому підтримку, коли ворог атакував наші енергетичні об'єкти. Ми налаштовані на прискорення інтеграції енергетичних ринків ЄС та України", - зазначив Шмигаль.

Раніше ми писали, що 15 березня енергосистема України продовжує працювати без обмежень споживачів та з резервом потужності. У деяких областях можливі нетривалі відключення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK