AidEnergy: В Україні розробили спеціальну онлайн-платформу для енергосектору

Міненерго розробило онлайн-платформу отримання, узгодження та розподілу гуманітарної допомоги для енергосектору.
AidEnergy: В Україні розробили спеціальну онлайн-платформу для енергосектору
Міненерго розробило онлайн-платформу для енергосектору / mev.gov.ua

Міністерство енергетики за підтримки Мультидонорського рахунку ЄБРР для стабілізації та сталого розвитку в Україні (MDA) у співпраці з Офісом Реформ Кабінету Міністрів розробили онлайн-платформу AidEnergy для отримання, узгодження та розподілу гуманітарної допомоги для енергосектору. Про це повідомили в Міненерго.

Читайте також:

"Це "єдине вікно" для збору, актуалізації та інформування донорів щодо потреб компаній ПЕК, опрацювання та підтвердження пропозицій донорів, розподілу гуманітарної допомоги та звітування", - йдеться в повідомленні.

Як розповів заступник міністра енергетики Фарід Сафаров, міжнародні партнери надають значну підтримку українському енергетичному сектору, який продовжує зазнавати російських атак. Міненерго координує відповідну роботу, збираючи інформацію від постраждалих компаній щодо їхніх потреб, та веде постійну комунікацію з партнерами, які можуть надати відповідне обладнання. 

Читайте також:

"Створення єдиного онлайн-середовища підвищує прозорість та оптимізує комунікацію з донорами та компаніями ПЕК. Також AidEnergy значно прискорює рух обладнання за рахунок можливості збільшення кількості складів, дозволяє оперативно отримувати інформацію про поставки, а також автоматизувати процеси розподілу та звітності", - зазначив Сафаров.

За його словами, наразі до України надійшла допомога для енергосектору з 30 країн загальною вагою понад 5,3 тис. тонн. Отримано 15 тис. запитів від понад 140 компаній. А з жовтня 2022 року, коли РФ почала прицільно знищувати українську енергетичну інфраструктуру, вантажопотік зріс на 240 %.

Раніше ми писали, що Україна отримала від Литовської Республіки потужний силовий автотрансформатор, який встановлять на високовольтній підстанції системи передачі електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK