У Міненерго назвали ключові завдання підготовки до наступного опалювального сезону

Здійснюються заходи з підвищення стійкості та посилення фізичного захисту енергеооб'єктів в умовах військових викликів.
У Міненерго назвали ключові завдання підготовки до наступного опалювального сезону
Міністр енергетики України Герман Галущенко / mev.gov.ua

В Україні ведуть активну роботу з підготовки до наступного опалювального сезону: тривають відновлювальні й ремонтні роботи, працює відповідний штаб. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

"Наше завдання - максимально відремонтувати ті генеруючі потужності, які можна відремонтувати. На жаль, є повністю знищені потужності, які не вдасться відбудувати. Ми працюємо над відновленням не тільки генерації, але і системи передачі", - зазначив він.

За словами очільника Міненерго, також здійснюються заходи з підвищення стійкості та посилення фізичного захисту енергеооб’єктів в умовах військових викликів.

Читайте також:

Міністр наголосив, що одним із ключових завдань у межах підготовки до наступної зими є максимальна децентралізація генерації електроенергії, що дозволить посилити як енергетичну безпеку країни загалом, так і безпеку постачання споживачам.

"Наша мета - побудувати розосереджену маневрову генерацію для аварійного живлення власних потреб великих станцій, об'єктів критичної інфраструктури у разі відключень та збільшення генерації в період дефіциту", - пояснив він.

Читайте також:

Для досягнення відповідних цілей реалізовуються проєкти з розвитку відновлюваних джерел енергії в співпраці з Єврокомісією та розбудовується мережа розподіленої генерації з використанням природного газу на базі майданчиків ОГТСУ.

Раніше ми писали, що енергосистема України поступово відновлюється після російських атак.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK