На понад 144 млн грн: СБУ арештувала активи проросійського олігарха Новинського

Накладено арешт на 18 млн кубометрів газу, який знаходився в сховищах АТ "Укртрансгаз".
На понад 144 млн грн: СБУ арештувала активи проросійського олігарха Новинського
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Служба безпеки України арештувала активи проросійського олігарха Вадима Новинського на понад 144 млн грн. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, накладено арешт на 18 млн кубометрів газу, який компанії олігарха зберігали в сховищах АТ "Укртрансгаз" та намагалися відчужити на користь третіх осіб для уникнення санкцій РНБО. Загальна вартість арештованих обсягів блакитного палива становить більше ніж 144 млн грн.

"Щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський перереєстрував власні газовидобувні підприємства на декількох афілійованих осіб, які безпосередньо пов'язані з РФ. Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Проте співробітники СБУ викрили злочинну схему та заблокували її.

Зазначається, що в межах кримінального провадження за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину й притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що СБУ арештувала майно проросійського олігарха Вадима Новинського, причетного до пособництва країні-агресору.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK