Строком на 50 років: Кабмін пропонує секторальні санкції проти Ірану

Україна запровадить санкції проти Ірану.
Строком на 50 років: Кабмін пропонує секторальні санкції проти Ірану
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На засіданні 25 квітня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про внесення на розгляд РНБО пропозицій щодо застосування секторальних санкцій до Ісламської Республіки Іран. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Даємо старт секторальним санкціям проти Ірану. Попередні обмеження, запроваджені Україною та нашими партнерами щодо осіб та компаній, безпосередньо причетних до постачання зброї росії, на жаль, не були сприйняті, як серйозне попередження. Що ж, ми посилимо наші аргументи. Також працюватимемо над тим, щоб до таких жорстких рішень долучилося якомога більше країн світу. Агресія проти України не залишиться непокараною. Точно так не залишиться непокараною допомога агресору", - зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

Згідно з пропозиціями уряду, санкції будуть введені терміном на 50 років і містять:

  • запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану за межі України; 
  • заборону передання резидентам Ірану технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;
  • заборону здійснення інвестицій в Іран та до/на користь резидентів країни; 
  • зупинення обслуговування електронних платіжних засобів (зокрема, переказів, здійснення розрахунків та видачі готівки), емітованих резидентами Ірану; 
  • заборону реєстрації Національним банком України міжнародної платіжної системи, учасника міжнародної платіжної системи, операторами яких є резиденти Ірану, тощо;
  • обмеження торговельних операцій із товарами, на міжнародні передачі яких поширюється дія Закону України "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання" з резидентами Ірану (повна заборона), обмеження торговельних операцій із послугами, які пов'язані з постачанням, продажем, передачею, виробництвом або використанням таких товарів, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень резидентами Ірану територією України, пов'язаних із вищезгаданими операціями. 

Читайте також:

Зазначається, що запропоновані Кабміном санкції стануть чинними після ухвалення відповідного рішення Радою національної безпеки та оборони, введення його в дію Президентом України та затвердження постановою Верховної Ради.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів підтримав рішення внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій проти Сирії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK