Для швидкого відновлення: Україна розраховує на 1 млрд євро від Італії

За словами Шмигаля, у 2023 році Україна потребує 14 млрд доларів на швидке відновлення.
Для швидкого відновлення: Україна розраховує на 1 млрд євро від Італії
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Україна розраховує на активну участь Італії у відбудові нашої країни. Зокрема, у реалізації спільних інфраструктурних, логістичних, виробничих та комерційних проєктів. 

Читайте також:

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джорджею Мелоні в межах візиту в Рим, передає пресслужба урядового порталу.

За словами Шмигаля, у 2023 році Україна потребує 14 млрд доларів на швидке відновлення. Це сума, яка необхідна, аби задовольнити найбільш базові потреби людей.

Читайте також:

"Країни G7 долучаються до відновлення України. Сполучені Штати виділяють 2,3 млрд доларів. Європейська комісія - 1 млрд євро. Очікуємо такої ж допомоги від агентства SACE в 1 млрд євро, який допоможе Україні відновити економіку, інфраструктуру, базові гуманітарні й соціальні потреби людей", - підкреслив прем'єр-міністр України.

Раніше ми писали, що 25 квітня Україна отримала третій транш у розмірі 1,5 млрд євро в рамках масштабної макрофінансової допомоги (МФД) на 2023 рік. Загальний обсяг пільгового фінансування від ЄС за цією програмою становить 18 млрд євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK