Майже 60 країн світу беруть участь у відновленні України, - Шмигаль

Україна прагне консолідувати міжнародну підтримку, вдосконалити взаємодію між постраждалими від війни громадами та партнерами.
Майже 60 країн світу беруть участь у відновленні України, - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Майже 60 країн світу допомагають українським містам, селищам та селам вижити й відновитися після російських атак. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відкриття Міжнародного саміту міст та регіонів.

Читайте також:

"Міжнародне міжмуніципальне партнерство зараз набуло небачених масштабів. Понад 300 територіальних громад України уклали 1,5 тисячі партнерських договорів. Майже 60 країн світу допомагають нашим містам, селищам та селам вижити та відновитися після смертоносних ворожих атак", - сказав він.

За словами очільника уряду, Україна прагне консолідувати міжнародну підтримку, вдосконалити взаємодію між постраждалими від війни громадами та партнерами, закласти фундамент для довготривалої співпраці в майбутньому. 

Читайте також:

"Упевнений, що результати саміту стануть визначальними для сотень громад у різних куточках України. Насамперед ідеться про громади, де найбільше відчуваються руйнівні наслідки війни. Особливо на деокупованих територіях, які пройшли крізь важкі випробування. Очікуємо на цілком конкретні результати. Зокрема, на підписання угод про патронат між українськими громадами та іноземними муніципалітетами й регіонами", - зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль наголосив, що патронат пришвидшить відновлення громад, а також сприятиме євроінтеграції України, входженню нашої держави в європейський простір на всіх рівнях.

Раніше ми писали, що Франція готова надати Україні фінансову допомогу в розмірі 2 млрд євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK