Програма відновлення України стане найбільшим проєктом із часів Другої світової

За словами Шмигаля, програма відновлення України матиме позитивний ефект на всю світову економіку.
Програма відновлення України стане найбільшим проєктом із часів Другої світової
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Масштабний проєкт відбудови України стане драйвером не лише для швидкого зростання України, але й новим поштовхом для європейської економіки. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Читайте також:

За його словами, програма відновлення України матиме позитивний ефект на всю світову економіку. Значна кількість масштабних і технологічних проєктів відновлення дозволить залучити сотні міжнародних компаній.

"Ми вже розуміємо, що програма відновлення України стане найбільшим проєктом відбудови з часів Другої світової війни. Наш уряд разом із міжнародними партнерами, аналітичними центрами та бізнесом розробив перший драфт Плану відновлення. Але ми не чекаємо завершення бойових дій, а вже розпочали відновлювати інфраструктуру та житловий фонд на деокупованих територіях. Там, де зараз відносно безпечно", - сказав Шмигаль.

Читайте також:

Як він зазначив, під час реалізації проєктів відновлення України приватні компанії отримають можливості на сотні мільярдів доларів. Перевага надаватиметься саме тим, хто вже зараз інвестує в Україну та допомагає українській економіці.

"Наша країна пропонує широке інвестиційне меню в різних галузях. Оборонна промисловість, аграрний сектор, ІТ, відновлювальна енергетика, видобуток та зберігання газу, ніаршоринг, видобуток та переробка титану та інших корисних копалин, розвиток логістики, будівництво. Це лише невелика кількість галузей, які стануть основою для економіки майбутнього в Україні", - додав очільник уряду.

Читайте також:

Він також підкреслив, що Україна планує активно застосовувати елементи державно-приватного партнерства, аби знизити ризики для приватного капіталу, дати додатковий поштовх інвестиціям у ці галузі.

Крім того, уряд України концентрується на стимулах для приватного сектору, щоб він почав відновлювати інвестиції в економіку. Зокрема, запущено проєкт страхування воєнних ризиків.

Раніше ми писали, що забезпечення армії, інтеграція в ЄС та НАТО, енергетика та відновлення стануть одними з основних пріоритетів уряду у 2023 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK