Японія виділяє 400 млн доларів на відновлення України

За ці гроші планується закупити обладнання та послуги, необхідні для відбудови.
Японія виділяє 400 млн доларів на відновлення України
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Японія надасть 400 млн доларів США на відновлення України. Кошти будуть виділені в рамках Програми екстреного відновлення, направленого на критичну інфраструктуру. Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

Зазначається, що за ці гроші планується закупити обладнання та послуги, необхідні для відбудови.

Читайте також:

Відповідні документи підписали віцепрем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

"Тільки з початку цього року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення України понад 650 млн доларів. Завдяки цим коштам ми отримуємо можливість оперативно відновлювати критичну інфраструктуру, покращувати економічну ситуацію в громадах та створювати умови для повернення українців додому", - прокоментував Кубраков.

Читайте також:

У відомстві додали, що рішення про виділення майже 400 млн доларів США буде найближчим часом фіналізовано укладенням відповідної грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA). Агентство координує офіційну допомогу уряду Японії іншим державам.

Крім того, уряд Японії виділить 70 млн доларів грантової підтримки відновлення України через механізм Програми розвитку ООН.

Раніше ми писали, що 29 березня до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1 млрд 253 млн доларів США від Сполучених Штатів Америки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK