Знову 25%: НБУ зберіг облікову ставку на колишньому рівні

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 25%.
Знову 25%: НБУ зберіг облікову ставку на колишньому рівні
Національний банк України / Getty Images

У четвер, 27 квітня, правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Це підтримає ефекти від попередніх заходів із посилення привабливості гривневих активів, дасть змогу й надалі забезпечувати стійкість валютного ринку та формувати належні передумови для збереження сталого тренду на зниження інфляції та пом'якшення найбільш обтяжливих валютних обмежень", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в НБУ, з огляду на все ще високу невизначеність та ризик подальшого зростання залишків коштів на поточних рахунках на тлі значних видатків бюджету забезпечення привабливості строкових заощаджень у гривні є важливою передумовою для збереження курсової стійкості та подальшого зниження інфляції.

Читайте також:

"Це зумовлює необхідність збереження облікової ставки на рівні 25% річних", - зазначили в Нацбанку.

Там пояснили, що збереження облікової ставки на високому рівні підтримає ефекти від попередніх заходів НБУ та залишатиме простір для подальшого зростання привабливості заощаджень у гривні.

Водночас поліпшення макроекономічної ситуації, зокрема стрімкіше зниження інфляції та накопичення комфортного рівня міжнародних резервів, створює передумови для перегляду прогнозу облікової ставки. 

Читайте також:

"НБУ готовий коригувати час і темп зміни облікової ставки з огляду на подальший розвиток подій на валютному ринку, інфляційну динаміку, стійкість міжнародної підтримки та результативність заходів із забезпечення привабливості гривневих інструментів", - додала пресслужба.

Раніше ми писали, що 16 березня правління Національного банку України вирішило зберегти облікову ставку на рівні 25% річних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK