Національний банк знову зберіг облікову ставку на рівні 25%

Як вважають у НБУ, курсова стабільність, підтримана цим рівнем облікової ставки, сприятиме збереженню керованості інфляційних процесів.
Національний банк знову зберіг облікову ставку на рівні 25%
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України знову ухвалив рішення залишити облікову ставку на рівні 25% річних. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Курсова стабільність, підтримана цим рівнем облікової ставки і додатковими заходами Нацбанку, і надалі сприятиме збереженню керованості інфляційних процесів, пояснили в НБУ.

"З огляду на близьку до прогнозу інфляційну динаміку та зміщений вгору баланс ризиків на горизонті політики правління Національного банку вирішило залишити облікову ставку на рівні 25%", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підтримання курсової стабільності та захист міжнародних резервів потребують забезпечення привабливої дохідності гривневих активів упродовж тривалого часу. Цьому сприятиме збереження облікової ставки на поточному рівні.

Читайте також:

Оновлений прогноз Нацбанку передбачає збереження облікової ставки на рівні 25% мінімум до ІІ кварталу 2024 року. 

"Національний банк готовий за потреби підвищити ключову ставку понад прогноз, а також надалі вживатиме додаткових заходів для захисту міжнародних резервів і збереження керованості інфляційних процесів", - додали в банку.

Раніше ми писали, що правління Національного банку України вирішило залишити облікову ставку на рівні 25% річних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK