"Білий квиток за 5 тис доларів": ДБР взялося за одеського військкома

За винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.
"Білий квиток за 5 тис доларів": ДБР взялося за одеського військкома
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів. Про це повідомили в ДБР.

Зазначається, що за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Читайте також:

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Наразі начальника Одеського обласного ТЦК відсторонено від виконання своїх службових повноважень. Досудове розслідування триває.

Крім того, ДБР перевіряє інформацію в ЗМІ щодо невідповідних заробітку статків родини посадовця.

Читайте також:

Відомство не називає ім'я чиновника. Проте посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки обіймає полковник Євген Борисов.

Раніше екснардеп Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі заявив, що начальник Одеського військкомату Євген Борисов продавав "білі квитки" чоловікам призовного віку по 5 тисяч доларів, а також "крав на забезпеченні військових".

Публікація Ігоря Мосійчука в Telegram
Публікація Ігоря Мосійчука в Telegram

Нагадаємо, співробітники Державного бюро розслідувань затримали офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та одного з військовослужбовців територіальної оборони, які за гроші допомагали військовозобов'язаним уникнути мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK