Легендарні яйця по 17 грн: Колишнього чиновника Міноборони внесли до реєстру корупціонерів

Сумнозвісний ексчиновник Міноборони потрапив до реєстру корупціонерів унаслідок припису НАЗК.
Легендарні яйця по 17 грн: Колишнього чиновника Міноборони внесли до реєстру корупціонерів
Ілюстративне фото / Getty Images

Колишнього керівника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Богдана Хмельницького внесли до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, так званий "реєстр корупціонерів". Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Читайте також:

"Це той самий Богдан Хмельницький, який підписав від Міністерства оборони контракт із ТОВ "Актив компані" на постачання до армії "золотих яєць" по 17 гривень за штуку", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли у відомстві, підставою для внесення Хмельницького до реєстру корупціонерів стало виконання Міністерством оборони внесеного в січні 2023 року припису НАЗК, за результатами якого посадовця притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 

Читайте також:

"Це відбулося у зв'язку із ненаданням цим посадовцем на запит НАЗК копії звіту аудиту процесу закупівель в очолюваному ним Департаменті - ще до початку гучного скандалу з завищеними закупівельними цінами під час забезпечення харчуванням військовослужбовців ЗСУ", - зазначила пресслужба.

У березні 2023 року Солом'янський районний суд Києва притягнув посадовця до адміністративної відповідальності, чим підтвердив неправомірність дій Хмельницького.

Раніше ми писали, що ексвиконувачу обов'язків директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони повідомили про підозру за фактом розтрати коштів та перешкоджання законній діяльності ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK