Ситуація в енергосистемі України 5 травня: без світла споживачі у 8 областях

Через ворожі обстріли залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях.
Ситуація в енергосистемі України 5 травня: без світла споживачі у 8 областях
Ілюстративне фото / Getty Images

Станом на ранок 5 травня після артилерійського удару по одному з енергетичних об'єктів на Донеччині було аварійне відключення енергоблоку ТЕС. Знеструмлено вугільну шахту. Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Читайте також:

Крім того, через обстріли російських окупантів залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях. Ремонтні бригади працюють там, де дозволяє ситуація.

Також є відключення електроенергії в Київській області. В Ірпінському районі через технологічні порушення без світла залишилося понад 18 тисяч абонентів.

Читайте також:

Зазначається, що водночас енергетики постійно працюють над відновленням електропостачання. За добу по країні заживлено понад 47 тисяч споживачів.

"Енергетична система працює без обмежень із резервом потужності", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що 3 травня росіяни знову обстріляли Україну, через що загинули енергетики з "Херсонобленерго". Також було пошкоджено обладнання обленерго в 7 областях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK