Бездротова зарядка: які переваги вона надає та які можливі негативні наслідки для смартфона та користувача
Реклама

Бездротова зарядка: які переваги вона надає та які можливі негативні наслідки для смартфона та користувача
Пресс-служба

Варто зазначити, що бездротову зарядку вигадали ще в кінці 19 століття, але тільки на початку 21 століття вона почала набирати неабиякої популярності. Сьогодні існує декілька різних технологій бездротової зарядки та безліч різних пристроїв, які її підтримують, 

Ugreen стверджує, що ]бездротова зарядка для айфону може бути класифікована на три основні типи. Радіозарядка найчастіше використовується для подачі живлення на пристрої з низькою потужністю та маленькими батареями, такі як смартфони, бездротові миші та клавіатури, медичні пристрої, розумний годинник, музичні плеєри та інші. Приймач пристрою налаштований на ту саму частоту, що і передавач, який забезпечує заряджання пристрою за рахунок радіохвиль.

Якщо зарядка потрібна більш потужна, то в такому разі застосовують інший тип бездротової зарядки — індуктивна. Гаджет потрібно просто розмістити на бездротовій або електропровідній зарядній панеліперд тим, як підключити його до мережевої розетки. Таким чином можна заряджати кілька пристроїв одночасно. 

До третього типу належить резонансна зарядка, яка використовується для таких потужних та електроємних пристроїв, як комп’ютер, електромобіль, пилосос та роботи. 

Ризики бездротової зарядки

Частіше всього така зарядка є досить безпечною та не створює ризиків для ваши пристроїв. Проте є декілька нюансів, про які не слід забувати. Якщо використовувати бездротову зарядку, то це може утворити додаткове тепло, яке може скоротити термін служби батареї. Однак цю проблему можна вирішити, використовуючи бездротові зарядні пристрої з вентилятором.

Бездротова зарядка утворює магнітне поле, що може порушувати роботу інших гаджетів, які розташовані поблизу — мобільних телефоні, ноутбуків чи планшетів. Тому під час такої зарядки бажано інші пристрої тримати подалі. 

Використання бездротової зарядки може впливати на роботу імплантованих медичних пристроїв, таких як кардіостимулятори. Тому необхідно переконатися, що відстань між бездротовою зарядкою і такими пристроями становить не менше 15 см.

Як правильно використовувати бездротову зарядку

  • Використовуйте лише ті продукти, які пройшли сертифікацію якості
  • Розташовуйте бездротову зарядку на рівній поверхні та переконайтеся, що поруч немає металевих предметів та магнітів
  • Варто знати всі металеві оздоблення перед зарядкою, які можуть бути на смартфоні
  • Коли ви не використовуєте зарядну панель, то варто від’єднувати її від мережі


ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK