"До 85 тис грн": В Україні можуть рекордно підвищити штрафи для моряків

Пропонується посилити відповідальність за ненадання допомоги капітаном судна людям під час лиха.
"До 85 тис грн": В Україні можуть рекордно підвищити штрафи для моряків
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні можуть посилити штрафи для капітанів суден за ненадання допомоги людям, які зазнають або зазнали лиха. Про це свідчить законопроєкт №9284 на сайті Верховної Ради.

Читайте також:

Як йдеться в пояснювальній записці, проєкт акта розроблено у зв'язку з необхідністю забезпечення виконання Україною зобов'язань держави прапора за її міжнародними договорами у сфері судноплавства, виконання законів України у цій сфері, а також сталою всесвітньою практикою надання допомоги людям під час лиха.

Пропонується посилити відповідальність за ненадання допомоги капітаном судна особам, які зазнають лиха на морі або на інших водних шляхах, у разі отримання з будь-якого джерела відповідного повідомлення, якщо він мав можливість надати таку допомогу без серйозної небезпеки для свого судна й осіб, що перебувають на його борту.

Читайте також:

Відтак порушників хочуть карати штрафом від 1 тисячі (17 тис. грн) до 5 тисяч (85 тис. грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

Раніше ми писали, що з 14 лютого 2023 року почала роботу повністю оновлена і за складом, і функціоналом Державна кваліфікаційна комісія моряків при Адміністрації судноплавства. Також змінено підхід до процедури проходження іспитів та отримання кваліфікаційних документів моряків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK