"Вистачить на 10-30 днів": Україна має малий запас палива

У Міненерго пропонується збільшити мінімальні запаси нафтопродуктів.
"Вистачить на 10-30 днів": Україна має малий запас палива
Ілюстративне фото / Getty Images

У разі припинення надходжень нафти та нафтопродуктів потребу в них Україна зможе задовольняти не більше 30 днів. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник, передає Міненерго.

Читайте також:

"Сьогодні у разі припинення надходжень нафти і нафтопродуктів потребу в них країна зможе задовольняти протягом не більш як 10-30 днів за рахунок власного видобутку та наявних запасів. Цього критично мало, враховуючи всю підступність ворога, з яким ми маємо справу, не можна виключати ризику чергової спроби позбавити нас палива", - зазначив він.

За словами заступника міністра, створення запасів нафтопродуктів є важливим елементом енергетичної незалежності країни, адже передбачає формування мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів у обсязі до 90 днів середньодобового чистого імпорту або 61 дня середньодобового внутрішнього споживання на випадок виникнення непередбачуваних ситуацій.

Читайте також:

Такі заходи передбачені законопроєктом №9024, який визначає основні правові, організаційні та фінансово-економічні засади створення й функціонування в Україні системи мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів (МЗНН).

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", які унеможливлюють потрапляння російського палива, нафти та нафтопродуктів в Україну.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK