Підготовка до опалювального сезону: скільки газу має накопичити Україна

Уряд визначив, скільки газу має бути в сховищах до початку опалювального сезону 2023/24 років.
Підготовка до опалювального сезону: скільки газу має накопичити Україна
Засідання Антикризового енергетичного штабу / kmu.gov.ua

На початок осінньо-зимового періоду 2023/24 років запас газу в українських сховищах має становити понад 14 млрд кубометрів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за результатами засідання Антикризового енергетичного штабу, передає пресслужба урядового порталу.

Читайте також:

"Готуємося до опалювального сезону вже зараз. Наша стратегічна мета - мінімізувати імпорт газу в Україну за рахунок збільшення власного газовидобутку. Розвиток внутрішньої біржової торгівлі газом також є невід’ємною складовою збереження інвестиційної привабливості цієї сфери", - заявив очільник уряду.

Зазначається, що учасники засідання також обговорили ситуацію в галузі електроенергетики. Було дано доручення збільшити можливості експорту-імпорту електроенергії з Європейським Союзом.

Крім того, члени Антикризового енергетичного штабу погодили з усіма присутніми енергетичними підприємствами план відновлення до початку опалювального сезону 1710 МВт генеруючих потужностей. Також дано завдання продовжити роботу з Енергетичним співтовариством для залучення 200 млн євро грантових коштів на ремонти енергообладнання.

Читайте також:

"Системно ставимо на контроль Мінінфраструктури відновлення ТЕЦ і котелень, а також тих ТЕС, які виконують функцію теплопостачальних організацій в окремих містах. Міненерго та Мінінфраструктури також дано завдання забезпечити роботу із захисту від російських дронів і ракет генеруючих потужностей та систем розподілу", - додав Шмигаль.

Раніше ми писали, що 26 квітня НАК "Нафтогаз України" вийшла на Українську енергетичну біржу (УЕБ) та закупила 1,6 млн куб. м природного газу у приватних українських видобувачів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK