Оборонні закупівлі в Україні переходять на модель держав НАТО, - Резніков

Агенція оборонних закупівель здійснюватиме закупівлі на підставі потреби, яку визначають ЗСУ.
Оборонні закупівлі в Україні переходять на модель держав НАТО, - Резніков
Міністр оборони України Олексій Резніков / Getty Images

Закупівлі озброєння та військової техніки для Збройних сил України проводитиме Агенція оборонних закупівель. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Читайте також:

"Агенція, яку ми створили у 2022 році, відокремлена від апарату Міністерства, що дозволяє звести до мінімуму корупційні ризики. Це рішення робить оборонне відомство на крок ближче до імплементації стандартів та процедур НАТО, сприятиме ефективному використанню бюджетних коштів та скоротить терміни постачання товарів для потреб ЗСУ", - зазначив він.

Заступник міністра оборони Денис Шарапов розповів, що відтепер централізовану закупівлю товарів, робіт та послуг, призначених для виконання державних програм у сфері національної безпеки й оборони, забезпечуватиме єдина національна агенція.

За його словами, вона у межах передбачених коштів здійснюватиме закупівлі на підставі потреби, яку визначають ЗСУ.

Читайте також:

Наразі Міноборони України залучає партнерів із Великої Британії, Норвегії та Агенції НАТО з підтримки та постачання задля допомоги в розбудові механізмів роботи Агенції оборонних закупівель та проведення оцінювання на відповідність служби державного замовника стандартам НАТО.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів змінив підходи до закупівлі оборонної продукції й має намір розділити її на дві групи на час воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK