"Справа Фірташа": п'ятьом керівникам облгазів обрали запобіжний захід

П'ятьом керівникам облгазів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави.
"Справа Фірташа": п'ятьом керівникам облгазів обрали запобіжний захід
Дмитро Фірташ / Getty Images

У рамках викриття масштабної схеми розкрадання палива з газотранспортної системи України (ГТС) п'ятьом керівникам облгазів обрали запобіжний захід, ще двом посадовцям повідомили про підозру. Про це розповіли в Бюро економічної безпеки.

Читайте також:

"Детективи Бюро економічної безпеки України та співробітники СБУ здійснюють досудове розслідування у справі щодо масштабного розкрадання палива з газотранспортної системи України (ГТС). До схеми причетні керівники окремих облгазів "Регіональної Газової Компанії" (РГК), що підконтрольні підсанкційному олігарху Дмитру Фірташу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці отримали докази злочинної діяльності - розкрадання газу з ГТС, ще двох посадовців - голови правління АТ "Івано-Франківськгаз" та АТ "Сумигаз".

Читайте також:

Детективи БЕБ повідомили їм про підозру за ч 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Наразі п’ятьом керівникам окремих облгазів уже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення відповідної застави, зокрема:

  • АТ "Закарпатгаз" - 169 млн грн,
  • "Львівгаз" - 155 млн грн,
  • "Вінницягаз" - 186 млн грн,
  • "Дніпропетровськгаз" - 160 млн грн,
  • "Хмельницькгаз" - 228 млн грн.

Читайте також:

У БЕБ додали, що досудове розслідування триває, встановлюється повне коло осіб причетних до злочину. Вирішується питання про оголошення п'ятьох осіб у міжнародний розшук. Фігурантам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше ми писали, що Бюро економічної безпеки спільно зі Службою безпеки викрили масштабну схему розкрадання блакитного палива з газотранспортної системи України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK