До держбюджету України надійшли грантові 1,25 млрд дол від США: на що спрямують кошти

У 2023 році Україна отримала вже 6 млрд доларів грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США.
До держбюджету України надійшли грантові 1,25 млрд дол від США: на що спрямують кошти
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Від Сполучених Штатів Америки до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,25 млрд. доларів США. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також:

Зазначається, що грантові кошти надані як частина четвертого додаткового фінансування в рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

Як пояснили в міністерстві, метою проєкту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов'язані зі сферою безпеки й оборони.

Читайте також:

Залучене грантове фінансування буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, а саме: на виплату державних соціальних допомог сім'ям із дітьми, оплату праці працівників освітньої сфери, на оплату праці надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

"Грантова підтримка від Сполучених Штатів у рамках проєкту Світового банку PEACE in Ukraine є важливою частиною забезпечення гуманітарних та соціальних видатків під час повномасштабної війни. Міністерство фінансів України спільно з командами Світового Банку та USAID SOERA допомагає оптимізувати та зміцнити системи моніторингу, верифікації та звітності Уряду України щодо використання донорських коштів, наданих партнерами", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

За даними Мінфіну, у 2023 році Україна отримала вже 6 млрд доларів грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США.

Раніше ми писали, що 29 березня до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1 млрд 253 млн доларів США від Сполучених Штатів Америки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK