Нацбанк знову не змінив облікову ставку: названо причини

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 25%.
Нацбанк знову не змінив облікову ставку: названо причини
Національний банк України / flickr.com

Правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Для збереження курсової стійкості з метою сталого зниження інфляції та формування належних передумов для поступового пом'якшення валютних обмежень важливим є подальше підтримання високої привабливості гривневих інструментів. З огляду на це правління НБУ вирішило зберегти облікову ставку на рівні 25%", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що облікова ставка й надалі відіграє важливу допоміжну роль у забезпеченні стійкості валютного ринку та захисті міжнародних резервів. Утримання високої облікової ставки разом з іншими заходами НБУ стало визначальним чинником суттєвого зростання привабливості гривневих інструментів. 

Читайте також:

Як пояснили в Нацбанку, збереження облікової ставки на поточному рівні підтримає позитивні ефекти від раніше запроваджених заходів та відповідно сприятиме подальшому зниженню ризиків для валютного ринку.

При цьому НБУ готовий розпочати цикл зниження облікової ставки раніше, ніж передбачав квітневий макропрогноз, якщо зростання реальної дохідності гривневих інструментів і зниження ризиків для курсової стійкості й надалі відбуватимуться швидше, ніж очікувалося.

Читайте також:

"Перепоною для швидшого переходу до циклу зниження облікової ставки можуть бути нові виклики для курсової стійкості та сталого зниження інфляції внаслідок російського вторгнення", - додав регулятор.

Раніше ми писали, що Національний банк України вирішив пом'якшити частину валютних обмежень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK