В Україні виявили 653 випадки зникнення гуманітарки для військових - ДМСУ

Митники відзначають значне зростання випадків порушень законодавства, пов'язаних із переміщенням гуманітарних вантажів.
В Україні виявили 653 випадки зникнення гуманітарки для військових - ДМСУ
Ілюстративне фото / Getty Images

З початку 2023 року Державна митна служба України спільно з Міністерством оборони виявили 653 випадки неотримання гуманітарної допомоги військовослужбовцями. Про це повідомили в ДМСУ.

Читайте також:

Так, зникнення вантажів виявили внаслідок спільних перевірок Держмитслужбою та Міноборони щодо отримання військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки товарів, що переміщувались через митний кордон на їхню адресу як гуманітарна допомога.

"Протягом січня-травня 2023 року встановлено 653 випадки не підтвердження отримання таких вантажів, як пластини до бронежилетів, прилади нічного бачення, тепловізори, дрони, автотранспорт та інше", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що перевірили понад 5 тис. фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу близько 100 військових частин.

"За 5 місяців 2023 року Держмитслужбою складено 115 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень були товари, ввезені на митну територію України як гуманітарна допомога, та направлено до правоохоронних органів 159 повідомлень про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ст. 201-2, 358 та 190 КК України", - додали у відомстві.

Читайте також:

Для порівняння, протягом усього 2022 року митницями Держмитслужби складено 100 аналогічних протоколів про порушення митних правил та направлено до правоохоронців 29 повідомлень про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ст. 201-2, 358 КК України.

Раніше ми писали, що прикордонники припинили спробу незаконного ввезення в Україну товару під виглядом гуманітарної допомоги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK