Шахрайство з гуманітаркою для ЗСУ: псевдоволонтеру повідомили про підозру

Протягом березня-квітня 2022 року підозрюваний заволодів гуманітаркою та грошовими коштами на понад 380 тис. грн.
Шахрайство з гуманітаркою для ЗСУ: псевдоволонтеру повідомили про підозру
Ілюстративне фото / depositphotos.com

28-річному уродженцю з Луганська повідомили про підозру за фактом заволодіння шляхом обману грошовими коштами та гуманітарною допомогою для ЗСУ на загальну суму понад 380 тис. грн. Про це розповіли в Київській міській прокуратурі.

Читайте також:

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну зловмисник через соцмережу познайомився з засновником благодійного фонду, який мешкає у Франції та погодився купляти й поставляти в Україну речі та амуніцію для потреб ЗСУ (бронепластини, плитоноски, шоломи, рюкзаки, берці, аптечки тощо).

"Представляючись волонтером, підозрюваний попросив допомогу в придбанні військової амуніції для ЗСУ, якої на той час не було в наявності на території України або вона продавалася значно дорожче, ніж за межами України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли в прокуратурі, з метою заволодіння гуманітарною допомогою зловмисник підроблював платіжні квитанції, а надісланими благодійником речами та амуніцією розпоряджався на власний розсуд.

Протягом березня-квітня 2022 року підозрюваний заволодів гуманітаркою та грошовими коштами на загальну суму понад 380 тис. грн.

Читайте також:

Під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, підроблені квитанції на грошові перекази, грошові кошти, банківські картки, бронежилет, мисливський карабін та патрони.

Слідство триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше ми писали, що жителю Києва повідомили про підозру за фактом шахрайського заволодіння коштами, зібраними для потреб Збройних сил України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK