"Збирали" гроші для ЗСУ "від імені" місцевої влади: в Україні викрили шахраїв

Аферистам вдалося привласнити понад 3 млн грн.
"Збирали" гроші для ЗСУ "від імені" місцевої влади: в Україні викрили шахраїв
СБУ викрила злочинну організацію / ssu.gov.ua

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили злочинну організацію, яка займалася видурюванням грошей з українських бізнесменів. Шахраї представлялися чиновниками місцевої влади та просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За наявною інформацією, шахраям вдалося привласнити понад 3 млн грн. У процесі серії спецоперацій у Києві, Дніпрі та Херсонській області схему вдалося ліквідувати.

Як встановило слідство, злочинну схему організував громадянин однієї з країн Центральної Азії, який наразі перебуває на тимчасово окупованій частині Луганщини. До протиправної діяльності він залучив ще дев'ятьох спільників зі столичного регіону й півдня України.

Читайте також:

"Через власні зв'язки вони підшукували представників компаній, які працюють в умовах воєнного стану, і встановлювали контактні дані їхніх керівників. Після цього розсилали їм фейкові листи від імені голів обласних, міських та районних військових адміністрацій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в них просили перерахувати на ЗСУ від 20 до 100 тис. грн. Сума залежала від оборотів підприємства. Потім шахраї переказували гроші на власні банківські реквізити або знімали в банкоматах у різних регіонах України.

Читайте також:

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили чорнові записи та мобільні телефони з доказами оборудки. Також вилучили десятки банківських карток, через які зловмисники знімали отримані злочинним шляхом гроші.

Наразі затримано 5 учасників схеми. Вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності інших шахраїв та організатора оборудки, який переховується на тимчасово окупованій частині Сходу України.

Раніше ми писали, що в Київській області прикордонники викрили шахраїв, які привласнювали кошти, збираючи їх як благодійні пожертви на ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK