Привласнив із бюджету 1 млрд грн: підозрюється ексзаступник міністра оборони

Посадовець причетний до розкрадання бюджетних грошей на закупівлі бронежилетів та зимової форми для підрозділів ЗСУ.
Привласнив із бюджету 1 млрд грн: підозрюється ексзаступник міністра оборони
СБУ повідомила про підозру ексзаступнику міністра оборони України та його підлеглому / ssu.gov.ua

Служба безпеки України зібрала масштабну доказову базу, яка свідчить про корупційну діяльність колишнього заступника міністра оборони України та екскерівника Департаменту державних закупівель цього відомства. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Посадовці причетні до розкрадання бюджетних грошей на закупівлі бронежилетів та зимової форми для підрозділів ЗСУ, які виконують бойові завдання на фронті. Незаконна діяльність фігурантів завдала збитків державному бюджету України на загальну суму більше 1 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, посадовці оборонного відомства організували оборудку на початку березня 2022 року. Для її реалізації вони здійснили закупівлю в іноземної фірми майже 3 тис. бронежилетів на понад 130 млн грн. При цьому більше 100 млн грн із цієї суми були привласнені учасниками оборудки. 

Читайте також:

Було встановлено, що реальна реальна ринкова вартість цих засобів захисту становить лише 25 млн грн. До того ж придбані бронежилети не відповідають заявленому класу захисту.

Крім того, зловмисники провели закупівлю оптової партії неякісних зимових курток і штанів для воїнів ЗСУ на загальну суму 900 млн грн.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом колишнім посадовцям про підозру за двома статтями КК України: ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1. Наразі обидва зловмисники вже знаходяться під вартою за підозрою в схожих злочинах, зазначили в СБУ.

Читайте також:

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що колишнього керівника Департаменту держзакупівель та поставок матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Богдана Хмельницького внесли до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, так званий "реєстр корупціонерів".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK