В Україні врегулюють питання обміну "старих" та "зношених" доларів

За словами члена ради НБУ, незабаром обмінний ринок працюватиме так, як було декілька місяців тому.
В Україні врегулюють питання обміну "старих" та "зношених" доларів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні найближчим часом буде вирішено проблему з відмовою банків та обмінників приймати "старі" й "зношені" доларові купюри без комісії. Про це заявив член ради Національного банку Василь Фурман, передає "Укрінформ".

Читайте також:

"Над питанням трактування ступеня зношеності купюр зараз активно працюють. Нещодавно представники НБУ спілкувалися на цю тему з керівниками небанківських фінустанов та банків. За підсумками дискусії дійшли висновку, що найближчим часом це питання буде вирішене. Люди не повинні хвилюватися", - запевнив Фурман. 

Він вважає, що незабаром обмінний ринок працюватиме так, як було декілька місяців тому.

Фурман також зазначив, що зараз готівковий долар виконує насамперед функцію засобу збереження капіталу. Колись на ньому можна було добре заробити, адже ставка дохідності за доларовими депозитами перевищувала 10%. Однак наразі ситуація інша.

Читайте також:

"Такого, як було колись, не буде. Дохідність доларових депозитів у великих банківських установах - менше 1%, у середніх банках - 1-3%. І зараз на перше місце виходять гривневі депозити, ставка за якими сягає 15-30%, та облігації внутрішньої державної позики (дохідність довгострокових ОВДП - під 20%). Тож громадянам нині набагато вигідніше користуватися саме цими інструментами збереження та примноження грошей. Але й за свої доларові заощадження переживати не варто", - додав член ради НБУ.

Раніше ми писали, що Національний банк України дав раз'яснення щодо обміну готівкової іноземної валюти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK