"Вибивали" гроші навіть у військових: на Львівщині затримали групу рекетирів

СБУ заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке займалося рекетом на Львівщині.
"Вибивали" гроші навіть у військових: на Львівщині затримали групу рекетирів
На Львівщині затримали групу рекетирів / ssu.gov.ua

На Львівщині нейтралізували діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, які займалися рекетом. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"Зловмисники займалися вимаганням грошей за неіснуючі борги або через штучно створені конфліктні ситуації. У разі незгоди платити "данину" погрожували потерпілим застосуванням насилля та фізичною розправою", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, серед громадян, у яких фігуранти намагалися "вибити" гроші, були й щойно мобілізовані до лав українського війська.

Читайте також:

Задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм 2 тис. дол. за вигадану "заборгованість".

Правоохоронці затримали лідера злочинного угруповання під час отримання чергового "траншу" данини - 40 тисяч гривень. За даними СБУ, злочинець спрямовував гроші на поповнення злочинної "каси", яку контролювали "злодії в законі".

При обшуку в його помешканні виявлено 350 тис. дол., які, можливо, належать до так званого "общаку".

Читайте також:

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці затримали злочинну групу за вимагання неіснуючого боргу у військовослужбовця ЗСУ. Зловмисники застосовували фізичне насильство до потерпілого, стежили за ним, загрожували його сім'ї та обіцяли "проблеми на службі".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK