Громадяни відповіли, чи вважають Україну успішною державою

Українці розповіли, що вважають основними ознаками успішної країни.
Громадяни відповіли, чи вважають Україну успішною державою
Ілюстративне фото / Getty Images

Абсолютна більшість українців (82%) вважають Україну успішною державою. Про це свідчать результати дослідження, яке проводилося соціологічною групою "Рейтинг". 

Водночас 16% респондентів кажуть, що Україна не успішна: 12% - скоріше ні, 4% - зовсім ні.

ratinggroup.ua/

Читайте також:

За результатами дослідження, 56% опитаних вважають основною ознакою успішної держави сильну армію. Третина вважає такими ознаками розвинуту економіку, верховенство права та єдність суспільства, по 19% - соціальний захист громадян та міжнародний авторитет країни. По 14-16% - сучасну науку та технології, політичну стабільність, рівноправне суспільство та міцні демократичні інституції. 11% вважають фактором успішності національну ідею. 

ratinggroup.ua/

"Оцінки найбільш пріоритетних напрямків розвитку країни після війни показали, що безпековий фактор та соціальний захист є домінуючими", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так, 77% опитаних визначили, що пріоритетом розвитку після війни в Україні має бути розвиток військової промисловості, укріплення кордонів та реформування армії. 70% вважають пріоритетом зростання зарплат і пенсій, доступність медицини, матеріальну допомогу малозабезпеченим. Інновації в державі (нові технології, енергозбереження, науку та освіту) пріоритетом вважають 44% респондентів. 

Опитування проводилося на замовлення Національної платформи стійкості та згуртованості протягом 6-11 червня 2023 року. У ньому брало участь населення України від 18 років у всіх областях, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Опитано 1200 респондентів.

Раніше ми писали, що більше половини українців (58%) заради перемоги готові терпіти труднощі через війну з РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK