Чи хотіли б українці змінити президента після перемоги: дані опитування

Українці відповіли, які органи центральної влади хотіли б змінити після перемоги.
Чи хотіли б українці змінити президента після перемоги: дані опитування
Президент України Володимир Зеленський / Getty Images

Переважна більшість українців, а саме 73%, підтримують оновлення центральної влади на тому чи іншому рівні після перемоги у війні. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Читайте також:

За даними опитування, найбільший запит на оновлення стосується Верховної Ради. Так, 69% респондентів хотіли б змінити парламент після перемоги. При цьому уряд хотіли б змінити 47% респондентів.

Водночас 23% опитаних хотіли б змінити після перемоги президента.

kiis.com.ua

Читайте також:

За словами виконавчого директора КМІС Антона Грушецького, Україна є яскравим прикладом "ефекту гуртування довкола прапора".

"Хоча підтримка дій центральної влади поступово знижувалася перед початком 2022 року, проте після широкомасштабного вторгнення населення "розставило пріоритети", і наразі ми бачимо загалом високу підтримку дій влади для досягнення перемоги", - прокоментував він.

Як зазначив Грушецький, це не знімає бажання українців до оновлення влади. Окрім президента Володимира Зеленського, запит на оновлення парламенту й уряду відчутний

Читайте також:

Протягом 26 травня - 5 червня 2023 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне опитування серед 1029 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року, а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали закордон після 24 лютого 2022 року.

Раніше ми писали що більше половини українців (59%) заявили про погіршення власного економічного становища за останні пів року, у 35% воно не змінилося, лише 6% відчули покращення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK