НБУ затвердив стратегію пом'якшення валютних обмежень

Стратегія складається з трьох основних напрямів.
НБУ затвердив стратегію пом'якшення валютних обмежень
Національний банк України / flickr.com

29 червня 2023 року правління Національного банку України затвердило Стратегію пом'якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу й повернення до інфляційного таргетування. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Підготовка Стратегії є одним зі структурних маяків у межах програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом, виконання якого було передбачено до кінця червня 2023 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що стратегія складається з трьох основних напрямів:

  • пом'якшення валютних обмежень;
  • перехід до більшої гнучкості курсу;
  • повернення до принципів інфляційного таргетування. 

Читайте також:

Кожен напрям містить загальний опис послідовності етапів, ключових пріоритетів, принципів та належних передумов реалізації стратегії.

"Національний банк впроваджуватиме стратегію послідовно та поступово, спираючись на наявність необхідних передумов", - зазначили в НБУ.

Читайте також:

Так, наприклад, сформовані належні передумови дали змогу Нацбанку пом'якшити низку валютних обмежень у червні. Водночас передумови для наступних кроків ще формуються, заявляє регулятор.

Раніше ми писали, що реалізація сценарію з припиненням роботи "зернового коридору" матиме негативні наслідки для українського експорту й може посилити тиск на курс гривні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK