Ухилянти тікають з України: СБУ ліквідувала нові схеми незаконного виїзду за кордон

Ділки пропонували військовозобов'язаним своє сприяння у виїзді за межі України на підставі фіктивних медичних довідок та в обхід контрольно-пропускних пунктів.
Ухилянти тікають з України: СБУ ліквідувала нові схеми незаконного виїзду за кордон
СБУ ліквідувала ще 3 схеми втечі ухилянтів за кордон / ssu.gov.ua

Служба безпеки нейтралізувала ще три схеми незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку. Затримано 16 осіб, причетних до організації нелегальних "трафіків". Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За гроші ділки пропонували військовозобов'язаним своє сприяння у виїзді за межі України на підставі фіктивних медичних довідок та в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" становила до 12 тис. євро.

Так, на Закарпатті знешкоджено злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на нелегальній міграції до країн Євросоюзу. До складу групи ходило 12 осіб. Вони підвозили своїх клієнтів за декілька кілометрів до лінії кордону, а далі супроводжували їх пішки по заздалегідь підготовленому маршруту через лісові стежки.

Читайте також:

Під час обшуків у зловмисників виявлено незареєстровану стрілецьку зброю з набоями та бойову гранату РГД.

В Івано-Франківській області заблоковано ще один канал втечі ухилянтів за кордон. Його організували 4 мешканців регіону. Зловмисники займалися виготовленням фіктивних довідок місцевої військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за станом здоров'я. На підставі підробок ухилянтів вивозили за кордон.

У Тернопільській області викрили злочинну групу, учасники якої за гроші "записували" потенційних призовників до водійського складу місцевого підприємства, яке нібито здійснювало міжнародні перевезення. Так ухилянти отримували можливість незаконно виїхати за кордон як водії, деякі з них навіть не мали водійських посвідчень.

Читайте також:

Усім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 9 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала ще 5 схем нелегального виїзду громадян призовного віку за кордон. Організаторів оборудок було затримано.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK