Нові схеми ухилення від призову: СБУ викрила організаторів

СБУ ліквідувала 10 нових схем для виїзду ухилянтів за кордон.
Нові схеми ухилення від призову: СБУ викрила організаторів
СБУ ліквідувала 10 нових схем для виїзду ухилянтів за кордон / ssu.gov.ua

Служба безпеки нейтралізувала ще 10 схем ухилення від призову на військову службу. Організатори оборудок пропонували громадянам свою "допомогу" в уникненні мобілізації та нелегальному виїзді за кордон за суми від 1 до 10 тис. дол. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, у Києві правоохоронці затримали двох ділків, які пропонували чоловікам уникнути призову через фейкові документи про "погане" здоров'я. Фігурантами виявились контрактник Національної гвардії та представник добровольчого формування місцевої громади.

У Кіровоградській області керівництво ВАТ "Кіровоградгаз" за гроші фіктивно працевлаштовувало на підприємство осіб призовного віку і так "бронювало" їх на час мобілізації. Крім того, фейкові робітники також отримували зарплати. Через "схему" посадовці розтратили майже 400 тис. грн.

Читайте також:

У Дніпрі кіберфахівці СБУ затримали очільника місцевої благодійної організації, який оформлював ухилянтів як волонтерів. Так вони намагалися виїхати за кордон нібито для перевезення гуманітарної допомоги.

У Запоріжжі затримали голову районної комісії медико-соціальної експертизи. Вона оформляла фіктивні групи інвалідності для незаконного виїзду за межі України. Під час обшуків у фігурантки виявлено понад 100 тис. дол.

Читайте також:

На Житомирщині викрито посадовців місцевої фірми, яка отримала оборонне замовлення й так набула право бронювати від призову до 50% своїх працівників. Фігуранти "працевлаштовували" своїх знайомих на підприємстві.

На Закарпатті правоохоронці ліквідували ще три канали втечі ухилянтів за кордон. Ділки пропонували виїзд з України на підставі фіктивних документів та в обхід пунктів пропуску. Двох фігурантів було затримано "на гарячому" під час спроби нелегального переправлення за кордон групи місцевих жителів через річку на човнах.

У Миколаєві затримано посадовця військової служби правопорядку, який сприяв ухилянтам у виїзді за кордон на підставі фіктивних довідок про стан здоров'я.

Читайте також:

У Вінниці повідомили про підозру місцевому перевізнику, якого викрито на внесенні недостовірних відомостей про псевдоводіїв до системи "Шлях".

Зазначається, що за всіма викритими фактами тривають розслідування. 

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала ще три схеми нелегального виїзду з України. Серед "клієнтів" були росіяни, які хотіли потрапити до ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK