Тероризували та грабували харків'ян: СБУ знешкодила банду "перевертнів"

СБУ знешкодила банду "перевертнів", які під виглядом співробітників Служби безпеки грабувала харків'ян.
Тероризували та грабували харків'ян: СБУ знешкодила банду "перевертнів"
Викрито бандитів, які представлялися співробітниками СБУ та грабували людей у Харкові / ssu.gov.ua

Служба безпеки України нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке тероризувало громадян і вчиняло розбійні напади в Харкові. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, представляючись співробітниками Служби безпеки, озброєні зловмисники вдиралися до осель місцевих жителів та розграбовували їхнє майно під виглядом проведення вигаданих "обшуків".

Так, на початку липня 2023 року учасники банди здійснили розбій на помешкання харківського подружжя та відібрали золоті прикраси на загальну суму понад 20 тис. дол. США.

Читайте також:

"Але цього лідеру угруповання виявилось замало, і він почав вимагати в чоловіка ще 5 тис. дол. нібито для "закриття" кримінального провадження проти нього. У разі несплати грошей зловмисник погрожував фізичним насильством щодо близьких потерпілого", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали організатора банди "на гарячому" під час передачі йому всієї суми "данини" від потерпілого.

За даними слідства, головним фігурантом виявився 33-річний місцевий житель, який раніше неодноразово був засуджений за вчинення тяжких злочинів. При обшуку в нього вилучено спецодяг зі знаками розрізнення СБУ, а також бойовий пістолет ТТ із боєкомплектом.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів затриманому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Нині він під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що у Львівській області нейтралізували діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, які займалися рекетом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK